HTML

Blogomat azért hoztam létre, hogy tájékoztassak minden érdeklődőt a budapesti festményaukciók kínálatában felbukkanó, számomra különösen érdekes műtárgyakról. Teszem ezt azért, mert úgy gondolom, hogy mind a gyűjtőknek, mind pedig a művészettörténészeknek, valamint minden érdeklődőnek szolgálhatok alkalmanként érdekes vagy megfontolandó információval.

művészettörténeti, műkereskedelmi jellegű információk közlése az érdeklődők számára

Bejegyzések

Friss topikok

  • kovacs bela: Kedves Attila, reg nem volt uj bejegyzes, talan annak köszönhetöen, hogy az utobbi idöben aktiv m... (2022.12.14. 19:06) K-52 (aukciók, emberek, tehenek)
  • Sultánnagy: Kedves Rum Attila! Olvastam az ön ellen felhozott idézőjelben kifogásokat miszerint nincsen művész... (2019.12.27. 19:12) Diploma nélkül
  • annol: Üdvözlöm! Talán Tóth Gyula (Szatmárnémeti, 1891 - Szatmárnémeti, 1970) festette? A holnapi Báv au... (2019.05.13. 10:06) Amikor Albert Gleizes elcsúszott egy szappanon
  • RumNapló: @futyi: ez bizony érdekes, köszönöm a hozzászólást (2018.09.25. 00:13) A Fehér szoba vérmentes titkai
  • Rajna Balint: a 101-es tétel pedig Bognár Árpád Képcsarnokos meghívója 1965-ből a Dürer-terembe. Így jobban érth... (2018.05.12. 11:33) Elfogtam egy hirdetést

Címkék

[zárójelben]

2014.12.04. 17:29 RumNapló

A mai napon nem kevesebb mint hat olyan baráti e-mailt vagy telefonhívást kaptam, melyek a legnagyobb jóindulattal és értem aggódva figyelmeztettek, hogy vigyázzak magamra, jobb lenne ha leállnék azzal amit csinálok, mert nagyon komoly érdekeket sértek a blogommal. Már gyűjtik rólam az adatokat, hogy szakmailag lejárassanak, be akarnak perelni meg miegymás.

Arra kellene ráébredniük kedves Fenyegetőzők és Megfélemlíteni Akarók, hogy ha az egészen rövid távú érdekeiket, ha nem is hosszútávra, de legalább középtávra átállítanák, akkor mindenki, csodák csodája még Önök is jobban járnának minden téren. Visszatérne a gyűjtői kör megrendült bizalma, élénkülne a kereskedelem és tisztulnának a most meglehetősen zavaros műpiaci viszonyok. Önöknek is elsőrendű érdeke kellene legyen, hogy mindenki, aki részt vesz ebben a műkereskedelmi-gyűjtősdi játékban, az jól és ne becsapva érezze magát. Én rengeteg gratuláló és a független munkámat támogató levelet és hívást kapok. A szakma jelentős részének a helyeslésével napi szinten találkozom. Amit és ahogyan csinálok, azt művészettörténészek, műgyűjtők és teljesen kívülállók is jobbára pozitívnak és követendőnek tartják. Tisztelet a kivételnek, mely viszont folyamatos kontrollként segíti a munkámat. Nagyon sokan vannak mellettem és ez nagyon nagy erőt ad nekem, ahhoz amit teszek. Szakmám jelentős része igényli, hogy a hivatásunkat jócskán érintő műkereskedelem tisztábbá, átláthatóbbá és korrektebbé váljon. Csatlakozzanak Önök is ehhez a felfogáshoz! Ha akarják, megtehetik, olyan vagyonok felett diszponálnak, amely lehetővé teszi az Önök számára, hogy éljenek a becsületesség luxusával. Sokkal többet nyerhetnek ezzel, mint amennyit elérhetnek az én lejáratásommal vagy elhallgattatásommal. Hajrá Magyarország! Hajrá műkereskedelem! Hajrá Önök!

 

rumarc.jpg

Ui: A miheztartás végett megjegyzem, hogy kiváló egészségi állapotnak örvendek, nem vagyok depressziós és semmiféle egyéb kórban nem szenvedek. Boldog családapaként igen hosszú további életre rendezkedtem be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rumnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr986957471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása