HTML

Blogomat azért hoztam létre, hogy tájékoztassak minden érdeklődőt a budapesti festményaukciók kínálatában felbukkanó, számomra különösen érdekes műtárgyakról. Teszem ezt azért, mert úgy gondolom, hogy mind a gyűjtőknek, mind pedig a művészettörténészeknek, valamint minden érdeklődőnek szolgálhatok alkalmanként érdekes vagy megfontolandó információval.

művészettörténeti, műkereskedelmi jellegű információk közlése az érdeklődők számára

Bejegyzések

Friss topikok

Címkék

"a bili lassított kiborítása"

2014.06.27. 21:16 RumNapló

A már közölt Szúrópróba 2.0 után, amely egy Mikola-kép rejtelmes Czóbellé alakulásának bűnügyi regényeket meghazudtolóan izgalmas történetét mutatta be, most itt a folytatás, a Szúrópróba 3.0, mely egy állítólagos Perlrott-mű nem kevésbé érdekes sztorijával kecsegtet. Ezek a hosszadalmas és alapos nyomozási folyamatok eredményeként létrejött tanulmányaim a képhamisítás világának különleges eseteit modellezik, bemutatva hogy a terület mily szerteágazó, sokszínű és bonyolult szegmense a képzőművészetek történetének. Fontosnak tartom közölni, hogy ezek a szövegek semmiképpen sem az esetlegesen bennük felmerülő aukciósházak vagy galériák, avagy magánszemélyek ellen irányuló támadások. A tanulmányok tárgyául szolgáló képek kiválasztásánál kizárólag szakmai szempontok vezérelnek. Viszont óhatatlanul olyan festményekről van szó, melyek valamiképpen bekerültek a műkereskedelem hálójába, különben én sem találkoztam volna velük soha. Így azután szándékom semmiképpen sem "a bili lassított kiborítása", csupán egy-egy különleges és jól dokumentálható képzőművészeti alkotás visszahelyezése arra a képzeletbeli polcra, ahová eredetileg is tartozott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rumnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr16434753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.