HTML

Blogomat azért hoztam létre, hogy tájékoztassak minden érdeklődőt a budapesti festményaukciók kínálatában felbukkanó, számomra különösen érdekes műtárgyakról. Teszem ezt azért, mert úgy gondolom, hogy mind a gyűjtőknek, mind pedig a művészettörténészeknek, valamint minden érdeklődőnek szolgálhatok alkalmanként érdekes vagy megfontolandó információval.

művészettörténeti, műkereskedelmi jellegű információk közlése az érdeklődők számára

Bejegyzések

Friss topikok

Címkék

Blogplakát és Netragasz, avagy tiszteletteljes kérés!

2015.02.05. 19:57 RumNapló

BernáthBlog 1. rész

Felhívás! Kérés! Kiáltvány! Hirdetmény! Közlemény! Netragasz! Blogplakát! Felhívó a keringőre!

 

ba_1941_8.jpg

Bernáth Aurél: Csendélet palettával (A festő asztala; Festőszerszámok; Paletta ecsetekkel), 1941, vászon, olaj, 60,5 x 70,5 cm, jelzés lent jobbra: BA, magántulajdon, proveniencia: egykor Basch Andor festőművész tulajdonában, életmű katalógus szám: 1941/8.

Ennyiféle módon fordulok Mindenkihez, hogy legyen oly kedves és a birtokában lévő bárminő Bernáth Auréllal kapcsolatos dokumentumot, információt, fotót, iratot, okmányt, stb. ossza meg velem, hozza a tudomásomra, így segítve munkámat a művész monográfiájának elkészítésében. Bár hosszú ideje magam is gyűjtök mindent, ami Bernáthra és általában a Gresham-kör művészeire vonatkozik, mégsem áltatom maga azzal, hogy minden lehetségessel találkoztam volna. Bizonyos vagyok abban, hogy rendkívül sok újságcikk, levél, fotó és egyéb dokumentum nem került a látókörömbe. Így azután kérek! Szépen!

 

bernath_1930_16_2.jpg

Bernáth Aurél: Virágot tartó nő, 1930, vászon, olaj, 70,5 x 45,7 cm, jelzés lent jobbra: BA, magántulajdon, proveniencia: dr. Jaroslav Vidlicka (Prága); Vaclav Pesek (Bécs); L. L. (Budapest) gyűjteményéből, életmű katalógus szám: 1930/16.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rumnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr487144733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katonasasi 2015.02.09. 20:45:20

Földes Anita ÁTÉLTEM EGY ÉVSZÁZADOT - Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel 170. oldal

"... Erzsi emlékét így is őrzi művészi alkotás. 18 éves korában Bernáth Aurél festő gyönyörű portrét készített róla, amely még mindig ottan lóg Andrea szobájában. A lányomnak nagyon fontos az édesanyja képe."

(Berki Andrea - Fejtő Ferenc lánya, Párizs)

RumNapló 2015.02.09. 20:55:42

@katonasasi: nagyon köszönöm, megpróbálom beazonosítani a képet az életmű katalógus alapján - üdvözlettel Rum Attila

RumNapló 2015.02.16. 21:30:44

@annol: köszönöm, ezt a madarat már befogtam régebben, várom a következőt :-)