HTML

Blogomat azért hoztam létre, hogy tájékoztassak minden érdeklődőt a budapesti festményaukciók kínálatában felbukkanó, számomra különösen érdekes műtárgyakról. Teszem ezt azért, mert úgy gondolom, hogy mind a gyűjtőknek, mind pedig a művészettörténészeknek, valamint minden érdeklődőnek szolgálhatok alkalmanként érdekes vagy megfontolandó információval.

művészettörténeti, műkereskedelmi jellegű információk közlése az érdeklődők számára

Bejegyzések

Friss topikok

Címkék

Riviera újratöltve

2015.03.10. 21:47 RumNapló

riviera.jpg

Rájöttem, hogy mennyire unom azokat a művészmonográfiákat, amelyek valahogy úgy kezdőnek hogy, szegényendetisztességbennevelkedettapjaanyjaezéseztestvéreiJóskaSáraTercsiFercsiKataKlárasvalahánynévanaptárbanőmagapedignéhaelcsúszottdefölkeltmindigmerttudtahogynagyfestőleszvalamikor stb. stb. stb. Úgy döntöttem, hogy én pediglen nem így fogom kezdeni a Bernáth-könyvemet, hanem egy kimagasló kvalitású remekművel, éppen a Rivierával. A képről pedig minden értékes információt, véleményt, emlékezést, fotót és egyéb dokumentumot egybegyúrva kívánom megmutatni, hogy miért és hogyan vált az egyik legismertebb hazai modern műalkotássá. Az a vágyam és feltett szándékom, ha valakinek csak a kötet első fejezetének elolvasására lenne ideje, akkor is valamiképpen teljes, hamisítatlan képet kapjon a 20. századi magyar képzőművészet egyik legkiemelkedőbb művészéről. Mert hogy Bernáth benne van a század tíz legnagyobb hatású művésze között, ez számomra nyilvánvaló és remélem, hogy a készülő kötet ezt bizonyítja is majd.

Ez a poszt egyben felhívás is: Kéretik Minden Érdeklődő, Hogy Amennyiben Bármilyen Dokumentuma, Információja, Ötlete, Bármije Van Bernáth Rivierájával Kapcsolatban, Úgy Jelentkezzen! Ha valakit esetleg annyira megihlet a kép, hogy írna róla, ne habozzon, küldje el azt, és írása, lehetséges (!) hogy benne lesz a készülő kötetben. 

Rum Attila - rumattila@gmail.com - 06 20 463 54 12

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rumnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr417249821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.