HTML

Blogomat azért hoztam létre, hogy tájékoztassak minden érdeklődőt a budapesti festményaukciók kínálatában felbukkanó, számomra különösen érdekes műtárgyakról. Teszem ezt azért, mert úgy gondolom, hogy mind a gyűjtőknek, mind pedig a művészettörténészeknek, valamint minden érdeklődőnek szolgálhatok alkalmanként érdekes vagy megfontolandó információval.

művészettörténeti, műkereskedelmi jellegű információk közlése az érdeklődők számára

Bejegyzések

Friss topikok

  • kovacs bela: Kedves Attila, reg nem volt uj bejegyzes, talan annak köszönhetöen, hogy az utobbi idöben aktiv m... (2022.12.14. 19:06) K-52 (aukciók, emberek, tehenek)
  • Sultánnagy: Kedves Rum Attila! Olvastam az ön ellen felhozott idézőjelben kifogásokat miszerint nincsen művész... (2019.12.27. 19:12) Diploma nélkül
  • annol: Üdvözlöm! Talán Tóth Gyula (Szatmárnémeti, 1891 - Szatmárnémeti, 1970) festette? A holnapi Báv au... (2019.05.13. 10:06) Amikor Albert Gleizes elcsúszott egy szappanon
  • RumNapló: @futyi: ez bizony érdekes, köszönöm a hozzászólást (2018.09.25. 00:13) A Fehér szoba vérmentes titkai
  • Rajna Balint: a 101-es tétel pedig Bognár Árpád Képcsarnokos meghívója 1965-ből a Dürer-terembe. Így jobban érth... (2018.05.12. 11:33) Elfogtam egy hirdetést

Címkék

Segítsd a rászoruló aukciósházat!

2014.12.09. 23:21 RumNapló

Ha egy aukciósházat úgy képzelek el, mint egy aprócska, vagy mégpicibb, pelyhes kiscsibét, akinek védtelen kis testét, fenyegetően sötétlő varjak környékezik, akkor egyenesen megrémülök és feltételes reflexként kattan be nálam is a gondoskodási kényszer.

kiscsibe1.jpg

Tudva tudom, hogy hihetetlen munka van abban, amíg összeáll egy aukciós anyag, feláll a kiállítás, megérkezik a nyomdából a katalógus. Azt is el tudom képzelni, milyen felemelő érzés lehet, az árverés végeztével, a jól végzett munka örömével hátradőlni és megpihenni. Azt is tudom, hogy sosincs elegendő pénz, ember és idő arra, hogy minden szereplő műtárgy maradéktalanul, az összes szőrszálhasogató szakembert, gyűjtőt és neppert is kielégítő módon legyen megkutatva és adatolva. Így azután.

kiscsibenyul.jpg                                                        Hoppá, ez egy tévedés!

kiscsibe_rohamsisakban.jpg

Ezennel ünnepélyesen meghirdetem, azaz rögvest kezdetét is veszi, a Segítsd a rászoruló aukciósházat! nevű akcióm. Ennek keretében, a két budapesti, nagy, rivális aukciósháznak tengermély tisztelettel és tökingyen ajánlom fel a továbbiakban, Czigány Dezső és Bernáth Aurél vonatkozásában az eredetiség vizsgálatot. Teszem ezt azért, mivel a két nevezett művész monográfusaként, kiemelt felelősséget és szinte fizikai fájdalmat érzek, hamisítványaik esetleges felbukkanása esetén. A hamisítványok mind erőteljesebb terjedését megelőzendő teszem felajánlásomat, mivel nemrég elhamarkodottan hárítottam el a Kieselbach Galéria azon kérését, hogy a továbbiakban szóbeli bírálattal segítsem munkájukat. Belátom, ez hiba volt, bár az indokaim elég nyomósak voltak. Viszont az aktuális aukció fényében úgy érzem, hogy elkapkodott és hebehurgya döntésem azonnali korrekcióra szorul. A kiváltó ok pedig a jelen téli aukció 172. tétele, melyről még ejtek szót az anyaggal foglalkozó, nemsokára bekövetkező kritikámban. 

Boldog Karácsonyt!

kiscsibe7.jpg

(– Mit mondott? Hallottátok ezt? Azt mondta, hogy boldog farácsot? – Nem, azt kiabálta, hogy boldog kalácsot! – Aha, az lehet. Akkor menjünk. – De miért mondta ezt? Na, mindegy.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rumnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr876971237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laliqua 2014.12.09. 23:44:37

Ennek a vége most tényleg vicces.
süti beállítások módosítása